Címke: Mundruczó Kornél

< 1 - 2 >
Összes találat: 20 db, 2 oldalon
Kutyaholokauszt szolgál példázatként az emberi intolerancia ábrázolásához Mundruczó új filmjében. A bizonytalanságában és eldöntetlenségében kényelmetlen, meghatározhatatlan mozit a cannes-i Un certain regard szekcióban vetítették. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
„Leszoptam Rákosit, kinyaltam Kádárt, most meg mehetek a picsába?!” – kérdezi Sápi Mercédesz egyikeként a Lipót csatarendben távozó lakóinak. Egy sárga, magyar világhírű intézet haláltánca.
Két dolgot ne feledjünk. Már az első percben egyértelmű(nek tűnik) egy video-bejátszás alapján: aki meg akar halni, meghal. Az utolsó munkanapját abszolváló eutanázia-klinikán alkalmazott kezeléseket pedig megfigyelők ellenőrzik. Mi, a nézők. TARJÁN TAMÁS KRITIKÁJA.
Megszületett az eredmény, íme a POSZT 2013 győztes előadásainak és alkotóinak listája.
Stirlitz megitatta a macskát benzinnel, az ment öt lépést és összeesett. „Biztosan kifogyott a benzin” - gondolta Stirlitz. PUSKÁS PANNI ÍRÁSA.
A J. M. Coetzee regényéből készült legújabb Mundruczó-opusznak két fontos erénye van. Az első, hogy szorosan ragaszkodik az eredeti szöveghez, a második, hogy nagyvonalúan maga mögött hagyja azt. JÁSZAY TAMÁS KRITIKÁJA.
A POSZT idei programjában nem szerepelnek a függetlenek. A kurátorok sem táncos, zenei, ifjúsági, dokumentarista, sem beavató, improvizációs, kis nézőterű előadások közül nem válogathattak. De szempont volt a vidéki, pesti, színházi társaságos és teátrumos rendezés. HERCZOG NOÉMI INTERJÚJA.
Van, akinek mindenről ugyanaz jut eszébe: Mundruczó Kornél például rettenetesen szeret a bennünk megbúvó szörnyekről mesélni. A sok sárból azonban ezúttal nem lesz arany. JÁSZAY TAMÁS KRITIKÁJA.
Még a harcedzett lengyel közönséget is megviselik a Malta Fesztivál idei színházi bemutatói: a bejutásnál még szinte verekednek a helyekért, hogy aztán előadás közben lassan elszivárogjanak. És ez így is van rendjén. JÁSZAY TAMÁS ÍRÁSA.
Mivel több nemzetközi fesztiváltól eltérően Budapesten a város szélén játssza Mundruczó Kornél alkalmi társulata az előadást, a Trafótól emeletes városnéző busszal érkezünk a helyszínre, ahol már várnak bennünket a kamionok, bennük a lányok. URBÁN BALÁZS KRITIKÁJA.
< 1 - 2 >
Összes találat: 20 db, 2 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Március 31-én a Katona Színházban az Illaberek című előadást játsszák. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu