Címke: BMC Records

< 1 - 2 - 3 >
Összes találat: 27 db, 3 oldalon
Két érzékeny, intuitív ember, mindketten elutasítják az ürességet díjazó olcsó sikert. Készek és képesek voltak egymásra hangolódni, bárki meggyőződhet róla. ASZÓDI MÁRK CIKKE.
Interkulturális kaland időutazással egybekötve – valami ilyesmire vállalkozott a kétnyelvű alkotógárda. Felskiccelték a rejtélyes őskontinenst, majd belakták éteri zenével. Valamelyest. ASZÓDI MÁRK CIKKE.
Egy félig magyar, félig francia lemez, rajta elektronikus hangzásokban bővelkedő fúziós jazz – cimbalommal. Azt hiszem, ennyi elég is felütésnek. ASZÓDI MÁRK CIKKE.
A gondolkodás hajlamos ikerpárokba rendezni a kultúra nagy alakjait. Goethe-Schiller, (Marx-Engels), Arany-Petőfi, és aztán persze az Illyés által „példamutató nagy ikerpár” gyanánt említett Kodály és Bartók. De mindig kiderül, hogy több az eltérő, mint a közös vonás. CSONT ANDRÁS ÍRÁSA.
Érthetetlenül zagyva lemezborító, benne az elmúlt évek pár legizgalmasabb zenei pillanatával. A koncepció egyszerűbb már nem is lehetne: Szakcsi egymagában improvizál a színpadon. ASZÓDI MÁRK KRITIKÁJA.
Nagyon sokat köszönhet a magyar jazz a fő profilját tekintve filmes Mediawawe Fesztiválnak. Többek között Grecsó István nagyszerű lemezét. KOLOZSI LÁSZLÓ CIKKE.
A Párizsban élő magyar zongoraművésznő a 200 éve született, sokáig Párizsban élő magyar zeneszerző öregkori, felettébb problematikus és ezért persze a legritkábban előadott zongoradarabjaiból rakott össze hetvenpercnyi anyagot. Revelatív. CSONT ANDRÁS ÍRÁSA.
Nem csodálkoznék azon, ha az, akinek elmondják, kik játszanak Tóth Viktor együttesében, mosolyogna, és azt gondolná, egy ilyen kompániát csak egy Rejtő fantáziájával megáldott producer hozhatott össze. KOLOZSI LÁSZLÓ CIKKE.
Dukay Barnabás köztudottan a kortárs magyar zene talán legnagyobb különce. Zenéje amolyan természeti jelenség, cselekménytelen, félelmetesen koncentrált, szinte elődök nélküli, társtalan, és többek közt ezért is nehezen befogadható. CSONT ANDRÁS ÍRÁSA.
MKMB – ez nem egy legújabban nálunk is tért hódító bank elnevezése, hanem négy dzsessz-zenész neveinek kezdőbetűjéből álló akronímia, akik együtt az MKMB Quartet elnevezésű formációt alkotják. MALINA JÁNOS CIKKE.
< 1 - 2 - 3 >
Összes találat: 27 db, 3 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Esterházy Péter Hasnyálmirigynapló című kötete a könyvhéten jelent meg. Németh Gábor érzékeny, tűnődő írása itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu