Címke: Műcsarnok

< 1 - 2 - 3 >
Összes találat: 29 db, 3 oldalon
Még két hétig látható a Műcsarnokban az I. Építészeti Nemzeti Szalon. A kortárs hazai építészet eddigi legteljesebb válogatását nyújtó tárlatot szakmai, politikai, érzelmi megfontolások mentén számtalan kritika érte, mégis jó szívvel ajánlom: aki teheti, nézze meg. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
A Műcsarnok legújabb kiállítása a kortárs létezés két leginkább zavarba ejtő szimbólumát állítja a figyelem középpontjába: az Időt és a Várost.
„A mézkészítésnek pedig egyetlen értelmes okát és célját abban látom, hogy én a mézet megegyem” – vallja Micimackó, ám a Műcsarnok hátsó teraszán működő közösségi méhészet azt igyekszik bizonyítani – a mézfüggő mackó súlyosan téved. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
Címkék: Műcsarnok, Városliget
A Műcsarnok sajtósai a hajukat téphették, amikor a Mi a magyar? kiállítás után a Másik Magyarország címűt kellett propagálniuk. Bár a cím találó is, meg nem is, de a Bukta Imre hatvanadik születésnapjára időzített válogatást mindenképpen érdemes akár többször is megnézni. DÉKEI KRISZTA ÍRÁSA.
Címkék: Bukta Imre, Műcsarnok
Ugyan a megnyitón az alagsorig is leszűrődő füstköd és a lézerrel megvilágított bejárati csarnok már-már pszichedelikus élményt nyújtott, a Műcsarnokbeli kiállítás nem goa-party, inkább egy „árokbetemetési kísérlet” látványos kudarca. DÉKEI KRISZTA KRITIKÁJA.
A világhírű szerb művésznő több évtizedes pályafutása során összeszabdalta, megégette, megmérgezte, megfojtotta magát, és a tűrőképesség határáig préselte, ostorozta, szúrta, pörkölte testét és lelkét. A Mélycsarnokban inkább a művész neve üt – az viszont nagyot. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Vajon a tolakodó vizualitás korában van-e még hatalma a szónak? Erre próbáltak választ találni a Műcsarnokban rendezett maratoni felolvasóesten a magyar verselők, és velük együtt a világ 95 országának 650 helyszínén az egyéb nyelveken szólók. ZÖLDI ANNA BESZÁMOLÓJA.
A nyolcvanas évek elején működő, nagyrészt képzőművészekből összeálló underground zenekar gigantikus mennybemenetelét, azaz kanonizációját megcélzó kiállításhoz egyszerre kapcsolódik a botrány és az unalom. DÉKEI KRISZTA KRITIKÁJA.
Címkék: Bizottság, Műcsarnok
Nem mondja, de mutatja. Az elmutogatott érzelmek és a zongoraszóként feltörő jajkiáltások világába vezet el a Műcsarnok magyar némafilmeket bemutató kiállítása. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Címkék: Műcsarnok
Oswald Spengler a XVII. századi festészet műtermi barnáját metafizikai színnek nevezte, a térbeli végtelenség szimbólumának, „amely a fausti ember számára megteremtette a festmény lélektől való áthatottságát”. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
< 1 - 2 - 3 >
Összes találat: 29 db, 3 oldalon

Kiemelt ajánlónk

December 22-én a Szkénében Pintér Béla és Társulata a Kaisers TV Ungarn című előadást játssza este 8-kor. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu