< 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 >
Összes találat: 428 db, 29 oldalon
A Reflex Fesztivál szerves részét képezi a sepsiszentgyörgyi színházi műhelyek, társulatok produkcióinak programba való beemelése. Általuk is megmutatkozik a hely: a Bocsárdi László rendezte Velencei kalmár sokadjára is gazdag élményt nyújt. VARGA ANIKÓ BESZÁMOLÓJA, 2. RÉSZ.
Díjazott előadások, magasan jegyzett rendezők, híres színészek, neves színházak – így is leírható a Sepsiszentgyörgyön megrendezett Nemzetközi Színházi Biennálé második kiadása.
A POSZT idei programjában nem szerepelnek a függetlenek. A kurátorok sem táncos, zenei, ifjúsági, dokumentarista, sem beavató, improvizációs, kis nézőterű előadások közül nem válogathattak. De szempont volt a vidéki, pesti, színházi társaságos és teátrumos rendezés. HERCZOG NOÉMI INTERJÚJA.
Ha kortársként jelöli magát bármi, önkéntelenül végigfut bennünk: mi is, ki is a kortárs? Az oroszban (róluk még lesz szó) ráadásul a kortárs megegyezik a korszerűvel – nálunk ugyan nem, de aspektusa ott bujkál a mi kortárs szavunkban is. V. GILBERT EDIT BESZÁMOLÓJA.
Orvosok és páciensek egy beteg rendszerben – a fakó endékás miliő zárkózott, gyanakvó világában bontakozik ki Christian Petzold finom, eszköztelen drámája. Az idei Berlinálé első szenzációja. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
Néhány bőrönddel érkeztek az előadók - szó szerint és képletesen is. A túlzsúfolt, realista színpadképet felváltotta az erősen stilizált, funkcionális díszletezés, legalábbis az idei Desiré fesztivál előadásainak tanulsága szerint. PÁL-KOVÁCS RAMONA BESZÁMOLÓJA, 2. RÉSZ.
Az idei Anilogue teljesítette kitűzött célját: a közelmúltban készült, a világ élvonalába sorolható animációs munkákat mutatott be. VIZKELETI DÁNIEL ÖSSZEFOGLALÓJA.
Címkék: Anilogue 2011
Az Olvasószolgálat elnevezésű előadás-variációk tavaly ősztől kezdődően az Írók Boltjában és a Fogasházban kerülnek megrendezésre. Ágens novellái, a Dzsungel a szívben és A szív kutyája antológiákból válogatott szövegek után ezúttal Egressy Zoltán drámáját mutatták be. HERMANN VERONIKA ÍRÁSA.
Szabadka különös, Balázs Attila szavaival élve: „Kinek észak, kinek dél” földrajzi helyzeténél és sokszínű nemzetiségi összetételénél fogva is alkalmasnak bizonyul, hogy központi állomás legyen, ahová az előadók a szélrózsa minden irányából érkeznek. PÁL-KOVÁCS RAMONA BESZÁMOLÓJA, 1. RÉSZ.
Az idei Verzió több meglepetéssel is szolgált a gyanútlan vagy szkeptikus érdeklődő számára. Különösen azoknak, akik eddig a kultúra és általában a világ ügyes-bajos dolgainak megismerése iránti olthatatlan szomjúságukat a televízió különböző dokufilm-csatornáin élték ki. VIZKELETI DÁNIEL ÍRÁSA.
Minden félévben vannak olyan tárgyak, ahol a szellemes, szórakoztató előadásért cserébe csak figyelni kell, a vizsgaidőszak közeledtével azonban kiderül: az anyag kevés, a szakirodalom pedig ezer oldalakra rúg. A Nézőművészeti főiskola méltán népszerű kurzusa tipikusan ilyen.
A romániai kisebbségi színházak fesztiválját először 1978-ban rendezték meg Sepsiszentgyörgyön, ahol három kiadást ért meg. Hosszú szünet után indult újra, és 2001-től – mióta a Figura Stúdió befogadta a romániai kormány által támogatott eseményt – kétévente rendezik meg. VARGA ANIKÓ BESZÁMOLÓJA.
Az Uránia moziban egy héten keresztül a román filmgyártás legfrissebb és legsikeresebb filmjeiből láthattunk tizenegyet. A merítés mottója ez volt: Határon innen és túl. TOROCZKAY ANDRÁS BESZÁMOLÓJA.
Tudja-e Ön, hogy hol az a hely Budapesten, ahol Feri és Ovi egy tálból cseresznyézik? Aki részt vett a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál városnéző túráján, már tudja a választ. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
A város, ahova hívlak, nincs a térképeken – invitált egykor Koncz Zsuzsa. Séta közben nem csak a láb dogozik, olykor az elme is kacskaringós utakat jár be. A PLACCC képzőművészei térképpel segítették a tájékozódást – látszólag vádlira, valójában szellemi izomlázra gyúrtak. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
< 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 >
Összes találat: 428 db, 29 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Április 17-én az Átriumban az Átriumklorid című előadás látható. Kritikánkat itt olvashatják.

Tovább a cikkhez
Port.hu