< 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 >
Összes találat: 940 db, 63 oldalon
A kiadó nagyítót is mellékelhetett volna az indokolatlanul apró betűfokozattal szedett „novellinók” mellé. Bár igaz, ami igaz, a kicsinyítés e prózának épp olyan alapfogása, mint a nagyítás, túlzás. TARJÁN TAMÁS KRITIKÁJA.
Ebben a könyvben egy nagyon egyszerű állítás van – mondja Szilasi László. Súlyos társadalmi kérdésekre keres választ egyéni sorsokon keresztül. A harmadik híd a hajléktalanság regénye. VLASICS SAROLTA INTERJÚJA.
Címkék: Szilasi László
Kiss Ottó legújabb könyvében Szusi apó kalandjaiba nyerhetünk ismét bepillantást. A sorozatnak tervezett kötet második darabja a Szusi apó álmot lát címmel büszkélkedhet. Érdekes problémák, problémás végkifejlet. AYHAN GÖKHAN RECENZIÓJA.
Kritikusi potya feladat? Hiszen tizennégy esztendő leforgása alatt negyedszer közzétett novelláskötet a tárgy. Ráadásul úgy, hogy a jelen kiadás függeléke a fontosabb bírálatok közül is felsorakoztat nyolcat. TARJÁN TAMÁS KRITIKÁJA.
Megmagyarázhatatlan dolgok, kémek, álmok, drog és hatalom beoltva egy több szálon futó detektívregénybe: ezeket is nyújtja Havasréti József Űrérzékeny lelkek című könyve. FEKETE I. ALFONZ KRITIKÁJA.
Lehetséges, hogy Isten egyáltalán nem létezik, ennek ellenére, sőt éppen ezért, hinni még lehet benne, és imádkozni is lehet hozzá, valamint, ezt sokan tapasztalatból is elmondhatják, még félni is kell az Istent. (Voltaire szerint pedig, ha nem lenne, akkor ki kellene találni, ugye.
Igazi magyar lecsúszástörténet egy valóságos magyar városban – a bennünket körülvevő realitás a magja Szilasi László második regényének. SZŰCS TERI KRITIKÁJA.
„Írói munkásságának része”: olykor e fordulattal szokás mentegetni egy-egy író politikai megnyilatkozásait. Sajnos Kukorelly tényrögzítő könyve nem lett – a szó nemesebb értelmében – írói munkásságának része. TARJÁN TAMÁS KRITIKÁJA.
A Revizoron jelenik meg először Bérczes Tibor fordításában az egyik legismertebb holland író, Frank Westerman szövege, a Balkán Odüsszeia.
Závada Pálnak sikerült, megírta a huszadik század magyar sorstörténetének egyik legfontosabb regényét. SÁNTHA JÓZSEF RECENZIÓJA.
Címkék: Magvető, Závada Pál
Ha valaki valamely okból és valamilyen módon igencsak megszorul, a nála egy fokozattal gyengébbet kezdi szorongatni a remélt megoldás érdekében. A kisregény e társadalmi-pszichológiai képletre mintázza prózamodelljét. TARJÁN TAMÁS KRITIKÁJA.
Gyermek naplójában jobbára a későbbi ifjút keressük, kamaszéban a majdani felnőttet. Főként, ha a naplóíró nevezetes személlyé vált. Csáth Géza e naplóját – Naplófeljegyzések 1897–1904 – tízévesen kezdte, s a tizennyolchoz közelített, amikor a végére kitette az „adieu”-t.
Jónéhány éve szerencsére már szelektálni nehéz, nem találni. Pompás irodalommal és egyre zseniálisabb illusztrációkkal kényeztetnék gyerekeinket a hazai kiadók. Csak bírjuk megfizetni. VALACZKAY GABRIELLA ÍRÁSA.
Ritkán akad az olvasó kezébe ennyire felszabadítóan üde, megannyi nyelvi leleménnyel, stílusbravúrokkal teli, humorral és léha életszemlélettel átitatott könyvremek, mint Nagy Koppány Zsolt újdonsült regénye. SÁNTHA JÓZSEF RECENZIÓJA.
Az írásos hagyaték közreadása e lapokon azt az időszakot dokumentálja, amely a rendezői pálya megkoronázása: nagyjából a zalaegerszegi színházalapítás és a Kossuth-díj közötti bő évtizedet. De ekkor már szorít és éget a korona. TARJÁN TAMÁS RECENZIÓJA.
< 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 >
Összes találat: 940 db, 63 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Február 10-én a Vígszínházban A Mester és Margarita című előadást játsszák. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu