< 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 >
Összes találat: 884 db, 59 oldalon
Tanulmányok, kritikák, előadások, jegyzetek sorakoznak a könyvben. Gondosak, találóak, egyéni szemszögűek, vitatható mozzanataikban is formátumosak. Alább mégis viszonylag kevés szó esik a szakmai kvalitásokról. TARJÁN TAMÁS ISMERTETÉSE.
Létezik-e kultúrpolitikától független, szuverén művészet, vagy a kettő szervesen és elválaszthatatlanul összekapcsolódik? Az alkotó hajlamokkal megvert ember hagyhatja-e büszkén, legalább kis ideig figyelmen kívül a napi ügyek nem túl reménykeltő folyását? NÉMETH BÁLINT ÍRÁSA.
A legfáradhatatlanabb irodalomtörténész sajtóbúvár, Urbán László ezúttal egy regiment Mándy-novellát hozott felszínre, 1937 és 1945 között megjelent lapokból. Az olvasó számára, persze ha ismeri az írót, az újdonság öröménél is nagyobb az ismerősség öröme. TARJÁN TAMÁS RECENZIÓJA.
Az 1978-as születésű írónőnek 2006-ban jelent meg első felnőtt könyve, aztán a Madárasszony, első regénye tavaly. De emellett profi meseíró: „2008 óta tíz (!) nagy sikerű gyerekkönyvet írt” – áll a belső borítón. A mesélőkedv a verseken is érződik. TOROCZKAY ANDRÁS ÍRÁSA.
Jónás Tamás új kötetében az oldalszámok az ötössel kezdődnek, és a kettőszáztízessel érnek véget. A verseskötethez képest meglepő hossz már önmagában is állításként vagy állásfoglalásként értelmezhető. NÉMETH BÁLINT ÍRÁSA.
Singer Magdolna könyvén csak úgy lehet jól szórakozni, ha az ember átvált Sárbogárdi Jolán-üzemmódra. A szomorú ez esetben az, hogy ez nem vicc, Sárbogárdi Jolánok igenis léteznek és publikálnak a Librinél. PUSKÁS PANNI ÍRÁSA.
Címkék: Libri Kiadó
Dóka Péter, az ifjúsági regény szerzője egy Olivér nevű fiúval mesél. A történet humorral, a felnőtt világot szinte ijesztő érzékenységgel kritizálva beszéli el a családot, a kórházat, egyáltalán a külvilágot, ahogyan láthatja egy okos, érzékeny gyerek. PROICS LILLA ÍRÁSA.
„Mély meggyőződésem, hogy a nőnek közvetlenebb a kapcsolata az univerzummal, kozmikusabb lény, mint a férfi” – vallja a kilenc interjúalany egyike. Nekem pedig mély meggyőződésem: a férfi hajszálra ugyanolyan kozmikus lény, mint a nő. TARJÁN TAMÁS KRITIKÁJA.
Kommentár kommentárjának kommentárja az alábbi néhány bekezdés. Vagy emlékezésportré regényének ismertetése. A hármas függöny mögül egy fénylő személyiség világlik. TARJÁN TAMÁS ÍRÁSA.
"Amikor valaki erősen hisz valamiben, és a nézeteivel kapcsolatos, de homályos információval találja szemben magát, akkor azt fogja látni, amit látni akar." De még mennyire! És mindegy, hogy az szelleműzés vagy politika. IBOS ÉVA ÍRÁSA.
A borítónál kezdem, a kezdet kezdetén: szürkésfehérben játszó, kietlen, füves puszta, a távolban egy karón ülő madár. Repülés előtt vagy repülés után? Feltehetjük azt a kérdést is, hogy Borbély Szilárd könyve összeomlás előtt vagy összeomlás után íródott-e? AYHAN GÖKHAN ÍRÁSA.
A könyvborítón irodalmunk két XIX. századi és négy XX. századi nagyságának képmása látható. A tanulmánykötet arányai nagyjából fordítottak. Régebbi literatúránk felé húz a mérleg, a másik serpenyőben pedig a múlt század első felének néhány életműve, kérdése. TARJÁN TAMÁS RECENZIÓJA.
"A nevetésben mindig ott a szeretet" írja J. Kovács Judit drámapedagógus a könyv bevezetőjében, és ez most azt is jelenti, hogy a könyv szinte módszertanát tartalmazza annak, hogyan kell 0-4 éves gyermekünket megnevettetni... SEBESTYÉN RITA RECENZIÓJA.
Címkék: Lackfi János
Sötét, levegőtlen, szomorú világba vált jegyet, aki ezt a könyvet megveszi. Ahogy a fülszöveg fogalmaz: itt mindenki árva, és tényleg, habár csupa egymásba tekeredett sorsot követhetünk nyomon pincemély perspektívából.
< 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 >
Összes találat: 884 db, 59 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Május 29-én a Szkéné Színházban a Bányavíz című előadást játsszák. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu