< 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 >
Összes találat: 782 db, 53 oldalon
Lech Wałęsa története a huszadik század egyik legnagyobb története. Filmre kívánkozott. És nem tudnánk a megfilmesítésre méltóbbat megnevezni Andrzej Wajdánál. KOLOZSI LÁSZLÓ KRITIKÁJA.
Címkék: Andrzej Wajda
Azt mondják, Wes Anderson mindegyik filmje ugyanolyan. Pedig ez nem igaz: Wes Anderson egyik filmje jobb, mint a másik. A Grand Budapest Hotel akár a legjobb is lehetne. Helyette csak a legviccesebb szeretne lenni. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Címkék: Wes Anderson
A Need For Speed tényleg egy kis speedért kiált. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Harapófogóval kiráncigált fog, bosszúvággyal átitatott kegyetlenség valamint egy megszállottságtól és bűntudattól kiégett nyomozó. Skandináv krimi – tévéképernyő helyett mozivásznon. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
Címkék: Mikkel Norgaard
A Magyar Nemzeti Filmalap beindításával elszaladt átmeneti évek alatt a nagy-, kis- és dokufilmek parkolópályára álltak, a szkeccsfilm műfaja viszont feltámadt.
Címkék: Dyga Zsombor
A tavalyi Cannes legkedvesebb és legintimebb filmje, amely a testi és és lelki vonzódás kifinomult tárgyalásával párhuzamosan vérfagyasztóan izgalmas thrillerré alakul. Guiraudie a vizuális és dramaturgiai visszafogottságból farag bravúrt. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
Címkék: Alain Guiraudie
Berlinben a legjobb rendezésért járó Ezüst medvét nyerte el a független amerikai mozi, a Prince Avalanche – Texas hercege, melyhez inspirációként egy kevéssé ismert 2011-es izlandi film (Á Annan Veg) szolgált. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Címkék: David Gordon Green
Kifejezetten hangsúlyos szerzői vonulat vehető észre a kanadai gyerekszínésznőből lett fiatal direktor, Sarah Polley rendezői ténykedésében: előszeretettel teregeti ki fiatal vagy idős párok romantikus szennyesét.
Címkék: Sarah Polly
A Pompeji című filmbe egyértelműen pozitív fordulatot hoz, amikor kitör végre a Vezúv. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
A Műkincsvadászok közösségépítő ereje hatalmas: a filmet kritikusok és nézők egyöntetűen George Clooney rendezői baklövésének tekintik. Hibái olyan szépek, hogy azokat tanítani lehetne. Az év legálmosítóbb filmje az év leghasznosabb tanulságával. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
Lehet, hogy a mozinak új mágusa született. A Terrence Malick keze alatt formálódott ismeretlen elsőfilmes munkája a film legelemibb kifejezőeszközeivel hozza létre a szavakkal leírhatatlan varázslatot. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
Legalább évtizedes a magyar romantikus komédiák mélyrepülése: minden Csak szex és más semmire két S.O.S. Love jut. A Megdönteni Hajnal Tímeát a középutat járja: se botrányt, se állóvizet nem kavar, biztonsági játéka során pedig pár jó poént is behúz. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
Őszinte testiség, komplex érzelmek, nyitva hagyott kérdések – a Viharsarok közel van ahhoz, hogy az utóbbi évek legjobb magyar filmje legyen. Melegfilmként viszont, a téma kontextusának ismeretével kapcsolatos hiányosságok miatt súlyos léket kapott a mű. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
A magyar filmrendező szakavatott ismerője, Kovács András Bálint darwini elvek alapján közelített legújabb művében (A kör bezárul) Tarr Béla munkásságához. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Spike Jonze A nő című filmjét egykori társa, Sofia Coppola filmjének, az Elveszett jelentés párjaként is nézhetjük. KOLOZSI LÁSZLÓ KRITIKÁJA.
< 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 >
Összes találat: 782 db, 53 oldalon

Kiemelt ajánlónk

December 19-én az Örkényben a Mohácsi-testvérek - Kovács Márton: e föld befogad avagy számodra hely című előadását játsszák. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu