< 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 >
Összes találat: 1031 db, 69 oldalon
Sean Baker író-rendező a feje tetejére állítja a karácsonyi mozik hagyományait, viszont példamutatóan értelmezi a „szeretet ünnepét”. CSIGER ÁDÁM KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2015
Ha az ős Star Wars-szérián nőttél fel, vigyél magaddal zsebkendőt Az ébredő Erőre! HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Gyáva film lett az új Star Wars. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Szülei túlélték a Bergen-belseni haláltábort, de ötven évig hallgattak róla. Szerelembe a svédországi rehabilitációs táborokban estek: leveleztek. A levelek édesapja halála után kerültek Gárdos Péter kezébe, aki előbb regényt írt, majd filmet forgatott szülei szerelméről. SOÓS TAMÁS INTERJÚJA.
Tényleg azt nyújtja a Hajnali láz, amit ígér: szép és naiv szerelmi történetet. Semmi többet. GERA MÁRTON KRITIKÁJA.
Formát bontottak az idei Verzión vetített magyar dokumentumfilmek – hol pozitív, hol negatív értelemben. SOÓS TAMÁS BESZÁMOLÓJA.
Gyerekek, felnőttek, jobb híján önszerveződő közösségek, és közöttük a lojalitás, a szeretet, a féltés és a gondoskodás bonyolultan kavargó érzései. Egy bizonyos tekintetben az év legfontosabb filmje ez. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2015
A horror ükapjának öt novellája ötféle animációs stílusban, ugyanannyi, a műfajhoz erősen kötődő mesélő narrálásával. Így és ezzel lehet rémületeset tévedni? Nem hát! KOVÁCS GELLÉRT KRIKITÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2015
„Nincs szebb, mint a boldogtalan férfiak boldog pillanatai” – írta Kenneth Tynan kritikus a naplójába, aztán hozzátette: „Ez a művészet definíciójának se rossz”. Ilyen férfias és művészies boldogtalansággal, meg némi humorral van kibélelve Grímur Hákonarson szívlágyító filmje. NAGY V.
Címkék: Mozipremierek 2015
Hogy az elején tisztázzuk: a Szerdai gyerek jó film. Elégedetten csettinthet az ember, hogy megint egy alkotás, amire joggal lehet büszkének lenni. GERA MÁRTON KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2015
Szomorú erotika bábokkal, kollázsszerű masírozás az afgán hegyekben, kísérteties nyomozás New Yorkban – Budapest egyetlen animációs fesztiválja idén is tartogatott csemegéket. GYENGE ZSOLT BESZÁMOLÓJA.
Címkék: Anilogue 2015
A Dínó tesó régi westernekre kacsintgat és animációs utat tör – bár ne tenné. A Pixar első Disney-filmje szívfacsaró moziélmény, de lehetne jobb és eredetibb. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2015
A 12. Verzió Dokumentumfilm Fesztivál fő témája a menekültválság volt. SOÓS TAMÁS BESZÁMOLÓJA.
Az éjszakám a nappalod thriller is, meg fekete komédia is. Debütfilm, ami 269,5 milliós állami támogatásból és egy sokat fejlesztett forgatókönyv alapján készült. Ketten jegyzik íróként és rendezőként, ami nem csak itthon ritkaság. CSIGER ÁDÁM INTERJÚJA.
Spielberg végre vicces filmet rendezett. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
< 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 >
Összes találat: 1031 db, 69 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Esterházy Péter Hasnyálmirigynapló című kötete a könyvhéten jelent meg. Németh Gábor érzékeny, tűnődő írása itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu