< 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 >
Összes találat: 738 db, 50 oldalon
Az Isteni műszak azt a zsánercentrikus, midcult mintát követi, amit a Kontroll bő egy évtizede: abszurdban ázott humora, groteszk karakterei és magabiztos műfajkezelése avatják az utóbbi évek egyik legjobb magyar filmjévé. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2013
Richard Curtis új vígjátékában (Időről időre) minden az időzítésen múlik. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2013
Hat év, egy nagyjátékfilm a délszláv háború utóhatásairól. Napjaink egyik legméltatottabb szerb szerzője, Srdan Golbovic ezúttal klasszicizáltan, méltóságteljesen dolgozza fel országa traumáját. SZABÓ ÁDÁM KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2013
A bárányok hallgatnak, a Nyomtalanul és a Titokzatos folyó erényeit ötvöző Fogságban az év egyik legjobb és legdrámaibb thrillere. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2013
A Gravitáció az a film, ami miatt érdemes volt feltalálni (és fejleszteni) a 3D technológiát. KOLOZSI LÁSZLÓ KRITIKÁJA.
A harmincas színészgeneráció üdvöskéjét, Joseph Gordon-Levittet új szerepben üdvözölhetjük: Don Jon című filmjében nem csupán a főszerepet alakítja, de forgatókönyvíróként és rendezőként is bemutatkozik. Tulajdonképpen: sikerrel. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2013
A sokszínű és igényes versenyprogram révén erős fesztivál és szinte tömegrendezvény lett a Cinefest. Egy biztos: az a filmrajongó, aki idén kihagyta Miskolcot, a nemzetközi filmvilág legfontosabb aktuális trendjeibe való betekintésről maradt le. GYENGE ZSOLT ÍRÁSA.
Az Epizód egy vasgyűjtő életéből idei mérlege Berlinben: a legjobb rendezőnek és férfi főszereplőnek járó Ezüst medve-díj. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2013
Gengsztervígjátékot bő évtizede nem rendeztek Amerikában, jót meg ki tudja mióta. Talán csak De Niro emlékszik rá: ő már a Csak egy kis pánikban is flottul karikírozta saját klánfőnök-alakításait. A Vérmesékben most szórakoztatóan ismétel és a Nagymenőkre is visszakacsint. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2013
A Metallica színpadra állította a legütősebb metálkoncertet, leforgatta a koncertfilmek Avatárját, 3D-ben ördögvillázó rajongókkal és lezserül pengető rocksztárokkal. A Through The Never túllép a valóságon és a koncertfilm zsánerén, hogy tökéletesre mosott élményt adhasson. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
A tizedik miskolci Cinefesten huszonkét kisjátékfilmet is bemutattak. A fesztivál színvonalára mi sem jellemzőbb, hogy a többségük olyan alkotók munkája, akiktől számíthatunk majd jelentős, érzékeny nagyjátékfilmekre. KOLOZSI LÁSZLÓ ÍRÁSA.
Szász János filmjeiben az egyént így vagy úgy, de mindig felőrlik a rendszer kíméletlen fogaskerekei. Ezúttal konok ikerpár próbálja szembeszegülésből és kompromisszumból kikavarni a túlélés varázsitalát. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
A néhai Bruce Lee egykori mestere reneszánszát éli Kínában: 2008 óta három filmet is szenteltek neki, most pedig a szemet gyönyörködtető lassított felvételek hongkongi rendezője is belenyúlt a témába. Kérdés, hogy minek? GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
A Hajsza a győzelemért tétje nem volt kevés: ugyanúgy elvarázsolni a Forma-1 fanatikusait, mint azokat, akik annyit érzékelnek csupán a száguldó cirkuszból, hogy hangos autók délidőben egy pályán köröznek. Ron Howard filmje simán vette az akadályt. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2013
Pornómogulról biográfiát forgatni hálás téma, hiszen a provokatív, nézőcsalogató erotika mellett békésen megférnek a mélylélektan rejtelmei. Michael Winterbottom filmje is mindkettőre apellál, pornómogulról, erotikatörténelemről és családi dilemmákról egyaránt értekezik. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2013
< 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 >
Összes találat: 738 db, 50 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Czóbel Béla életműkiállítása a szentendrei MűvészetMalomban a hét végéig, augusztus 31-ig látható. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu