< 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 >
Összes találat: 822 db, 55 oldalon
Bevilágítani a géniusz fejébe – ez a régi vágy mozgatja a Frank antihősét, aki tehetség híján a tehetség titkát kutatja bálványának álarca mögött. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
Az Outback, vagyis Ausztrália isten háta mögötti vidéke (egyben bolygónk legősibb tája) nem egy mozifilm háttereként szolgált már. David Michôd Országúti bosszú című alkotása is itt játszódik – távol mindentől, ami emberi. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
A Szerelemre hangszerelve elsősorban reklámfilm, ami igen meggyőzően adja el New Yorkot. E film után nem lehet ezt a várost nem szeretni. KOLOZSI LÁSZLÓ KRITIKÁJA.
A görögök ezúttal is jelentkezhetnének a hágai bíróságon, Hollywood ugyanis nem képes véget vetni kultúrájuk folyamatos abúzusának – de most legalább meglepően mulatságosan formálták saját képükre a görögök legendás hősét. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
A Majmok bolygója: Forradalom nemcsak megugorja az előző rész által felállított mércét, de egyben a nyári uborkaszezon csúcspontja is. Pazar kiállítású blockbuster, ám egyúttal érző szív is dobog benne. KOVÁCS PATRIK KRITIKÁJA.
Beteljesületlen szerelem és síron túl tartó bűntudat egy az Aral-tó sivatagján keresztül vonszolt rozsdás hajó fedélzetén. Közép-ázsiai melodráma mesebeli köntösben. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
A Távozz tőlem, Sátán! című horrorfilm egészen új megvilágításba helyezi a The Doors munkásságát, avagy ördögi praktikák. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
Kivételesen nem egy dévédéturkálóba pottyant B-thriller setétje pislákol a pokol kapujában: esetünkben a törökországi fiatalok infernójárásának szól az eredetit többé-kevésbé visszaadó címfordítás. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
Idén divatban van Yves Saint Laurent, hiszen pár hónapon belül két életrajzi filmjét is bemutatták. Talán majd a másik… LÁSZLÓ FERENC KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
Elsőrangú szerelmi történet násza a suspense-ben dúskáló noirral – az idei Berlinalén a Legjobb Filmnek járó Arany Medvével jutalmazott kínai Black Coal, Thin Ice ugyan csak egy a tengernyi zseniális midcult közül, érzékeinket ostromló nagyszerűsége nem hagyható szó nélkül. SZABÓ ÁDÁM KRITIKÁJA.
Címkék: TIFF 2014
Híres repülőtervező alakján keresztül üzen egy utolsót a japán animáció talán legnagyobb élő mestere. Mijazaki szép(elgő) búcsúfilmje időnként elkápráztat, de egészében csalódást okoz. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
Üvöltötte anno a világba az irányzat egyik legbefolyásosabb zenekara, a skót The Exploited. Úgy fest, a kinyilatkoztatással a svéd rendező, Lukas Moodysson is egyetért: Mi vagyunk a legjobbak! című mozijának egy nyolcvanas évekbeli punkbanda a főszereplője. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
Szörny vagy angyal? Rejtőzködő vagy exhibicionista? Makulátlan vagy perverz? Zseni vagy pszichopata? A Vivian Maier nyomában című dokumentumfilm szerencsére az utolsó kockáig nyitva hagyja ezeket a kérdéseket.
Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány? A Disney új mesefilmje, a Demóna kapcsán elmondható, hogy nem igazán arról, amiről a hagyomány szerint illő volna. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.
Saját zsebből finanszírozott, derűs marháskodás a Fekete leves, amelyben az amatőr forgatási körülmények mellett azért a belterjes magyar valóság is megvillan. Kisstílű gengsztereknek kis film dukál. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.
Címkék: Mozipremierek 2014
< 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 >
Összes találat: 822 db, 55 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Március 30-án a Vígszínházban a Julius Caesar című előadást játsszák. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu