< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 801 db, 54 oldalon
Nem tudom, pontosan mi is a vasárnapi iskola, de rettenetes dolog lehet. Az összetett kifejezés két tagja közt feszülő antagonisztikus ellentét eleve lehetetlenné teszi, hogy a dologból bármi jó kisüljön – a Nyóckerben tett látogatásunk mégis felért egy kétéves alapképzéssel. ZÖLDI ANNA BESZÁMOLÓJA.
Az idei örökségnapok szerényen a Felemelő század, a nemzeti „styl” címet viselte. Indokoltnak látszott tehát sétánkat a kies Kőbányára szervezni. Nem csalódtunk, felemelő élményben volt részünk – igaz, jórészt a föld alatt. ZÖLDI ANNA BESZÁMOLÓJA.
Tulajdonképpen tetszik Nagy Kriszta Godot-beli kiállítása, de hogy mér’? IBOS ÉVA KRITIKÁJA.
Csepelen másként telik az idő: az itt lakó embereket a Gyár valaha felkarolta, majd cserbenhagyta, ezért is sajátosan kötődnek múltjukhoz. Kovalovszky Dániel Csepelen készült fotói azonban nem a lelassult idő álmosságát, hanem e zárvány büszkeségét, méltóságát ragadják meg. RÁDAI ANDREA ÍRÁSA.
A korai portrékat – ragyogó rajztudásról árulkodnak – nincs módunk összehasonlítani az „eredetivel”, ezért amikor azt mondjuk: hasonlítanak, úgy értjük, hogy egy emberre, akinek története van. Később nem a portré, hanem a történet irányába haladt Szabó Vladimir pályája. RADNÓTI SÁNDOR ÍRÁSA.
André Kertész, Kepes György, Lucien Hervé, Pécsi József és Angelo – ezek a legrangosabb nevek a Mai Manó Ház kiállításán, amely kevésbé ismert képeken keresztül és kronologikus rendben vezet végig a magyar fotográfia száznegyven éves történetén. DÉKEI KRISZTA ÍRÁSA.
A konyhaszekrény polca felől nézve, a teaedények tervezése nem tűnik túlságosan izgalmasnak. Mint ahogy a teánk sem az. IBOS ÉVA ÍRÁSA.
Megöregedtem. Arra nem gondoltam, hogy ezzel a Dózsa György út Ötvenhatosok terének keresztelt stációjánál fogok szembesülni. A 11. ARC Kiállítás óriásplakátjai és kistestvéreik azonban kíméletlenül az ARComba vágták: van a világnak olyan ARCa, amit én már hírből sem ismerek. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
Idén ősszel, harmadik alkalommal rendezték meg a Piknik Fesztivált Esztergomban. Kicsi, pörgős és vidám volt. Progresszív szín a Dunakanyar kulturális palettáján, hamisítatlan összművészeti találkozó. SISSO ÍRÁSA.
Ha férfinak születek, asztalosnak állok. Még a holt fának is megbabonáz az illata, ha pedig én lennék holt, a mennyországot buja rengetegnek tudnám elképzelni. Irigylem a három művészeti egyetem diákjait, akik egy hétig testközelből ismerkedhettek a varázslatos anyaggal. ZÖLDI ANNA BESZÁMOLÓJA.
Tényleg kell? Boldogulni csak másutt lehet? Patartics Zorán Ybl díjas pécsi építész és kezdeményezése választ remél a még mindig aktuális kérdésre: szükségszerű-e, hogy a tehetség útja a forrástól mind távolabb vezet? ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
A londoni Chamberlin, Powell és Bon tervezte Barbicanban, a város legmagasabb lakóházainak is otthont adó lakónegyedben sétálva eleve felvetődik az ember és a ház, a tér kapcsolatának kérdése. OROSZLÁN ANIKÓ ÍRÁSA.
Pár éve valaki azt mondta, hogy a munkás a kapitalizmusban el fog tűnni. Ha ez igaz, akkor Kelet-Európában nincs kapitalizmus. Ha mégis van, akkor a munkások bementek a Műcsarnokba. MÜLLNER ANDRÁS ÍRÁSA.
Kell-e emlékművet állítani annak, akinek a műveit a mai napig gyártják, és azok kaphatók például az IKEA-ban is? És ha kell, milyet? Ezek a kérdések feszülnek egymásnak azon a pécsi kiállításon, mely a Dél-Dunántúli Építész Kamara meghívásos pályázata nyomán jött létre. BOGDANOV EDIT ÍRÁSA.
Faludy György élete kicsit olyan, mintha mindent azonnal versbe szedve élt volna meg. A Petőfi Irodalmi Múzeum életrajzi kiállítása hagyja beszélni magáról a költőt verseinek és önéletírásainak adva át a teret. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Címkék: Faludy György, PIM
< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 801 db, 54 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Október 21-én a Katonában A mi osztályunk című előadást játsszák. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu