< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 793 db, 53 oldalon
Idén ősszel, harmadik alkalommal rendezték meg a Piknik Fesztivált Esztergomban. Kicsi, pörgős és vidám volt. Progresszív szín a Dunakanyar kulturális palettáján, hamisítatlan összművészeti találkozó. SISSO ÍRÁSA.
Ha férfinak születek, asztalosnak állok. Még a holt fának is megbabonáz az illata, ha pedig én lennék holt, a mennyországot buja rengetegnek tudnám elképzelni. Irigylem a három művészeti egyetem diákjait, akik egy hétig testközelből ismerkedhettek a varázslatos anyaggal. ZÖLDI ANNA BESZÁMOLÓJA.
Tényleg kell? Boldogulni csak másutt lehet? Patartics Zorán Ybl díjas pécsi építész és kezdeményezése választ remél a még mindig aktuális kérdésre: szükségszerű-e, hogy a tehetség útja a forrástól mind távolabb vezet? ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
A londoni Chamberlin, Powell és Bon tervezte Barbicanban, a város legmagasabb lakóházainak is otthont adó lakónegyedben sétálva eleve felvetődik az ember és a ház, a tér kapcsolatának kérdése. OROSZLÁN ANIKÓ ÍRÁSA.
Pár éve valaki azt mondta, hogy a munkás a kapitalizmusban el fog tűnni. Ha ez igaz, akkor Kelet-Európában nincs kapitalizmus. Ha mégis van, akkor a munkások bementek a Műcsarnokba. MÜLLNER ANDRÁS ÍRÁSA.
Kell-e emlékművet állítani annak, akinek a műveit a mai napig gyártják, és azok kaphatók például az IKEA-ban is? És ha kell, milyet? Ezek a kérdések feszülnek egymásnak azon a pécsi kiállításon, mely a Dél-Dunántúli Építész Kamara meghívásos pályázata nyomán jött létre. BOGDANOV EDIT ÍRÁSA.
Faludy György élete kicsit olyan, mintha mindent azonnal versbe szedve élt volna meg. A Petőfi Irodalmi Múzeum életrajzi kiállítása hagyja beszélni magáról a költőt verseinek és önéletírásainak adva át a teret. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Címkék: Faludy György, PIM
A végzősök vagy a nagyon fiatalok kiállításai iránt mindig teli vagyok elvárással. Mivel ők a jövő, az se nagyon viselne meg, ha nem érteném a nyelvüket. Aztán a tetthelyen el is felejtem az egészet, hiszen még csak ott tartunk, hogy kiből lesz a cserebogár. IBOS ÉVA KRITIKÁJA.
Címkék: Kogart
A köztéri kiállítás első hallásra fából vaskarika, vagy kevésbé finoman: rejtett dilettantizmus. Legalábbis ha nem köztérre, hanem zárt intézményi közegbe vagy magánfalakra szánt művekről van szó. Amolyan súlytalan „legszebb nyári élmény”, egy kávézó szomszédságában. KÜRTI EMESE KRITIKÁJA.
A szerelmes üzenetek viselése jóval régebbi szokás, mint hogy az első „Mari plusz átlőtt szív” tetkók megjelentek volna. Gera Noémi ékszerei kecses designnal ötvözik az ősi hagyományt. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Könnyű helyzetben voltak a régmúlt mesterei – voltak kanonizált stílusok, trendek és áramlatok. Ha a XX. század művészetét nézzük, nem látunk mást, mint az eredetiség zászlaját lobogtató, egymás sarkára taposó mozgalmakat, melyek farvizén bizton érvényesülhettek az alkotók. DÉKEI KRISZTA ÍRÁSA.
A fesztivál meghatározó élménye a „köztes világok” megtapasztalása. Pontosabban az átlépés helyének és az átmenet idejének érzékelése, ahol egyszerre tűnik fel az innen és a túl – alkotott és teremtett, szent és profán, saját és idegen, mulandó és örökkévaló. MIKLÓS MELÁNIA ÍRÁSA.
Magabiztos alkotói attitűd, (mert) kiérlelt mondanivaló és közlésmód jellemzi a MORPH csoport kiállítását, amelyet helyenként a modernitás konszolidált szelleme is megérint. IBOS ÉVA KRITIKÁJA.
Az egri vármúzeum időszakos kiállítása széles merítésből válogat, alapos és gazdag művelődéstörténeti áttekintést nyújtva a tizenkilencedik század végi és huszadik századi magyar játékkultúráról. KERESZTESI JÓZSEF ÍRÁSA.
Címkék: Egri vár
A III. Ördögkatlan Fesztivállal akkor tennénk jót, ha hallgatnánk róla, mint a sír. Most ugyanis gyerekkorunk vidéki nyaralásainak nosztalgiájával vegyes, szeretet alapú, barátságosan nyegle összművészeti táborait idézi, amelytől távol áll a sznob-kulturális kivonulás. SISSO ÍRÁSA.
< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 793 db, 53 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Szeptember 19-ig az Átrium Film-Színház átalakul az Őrült Nők Ketrecévé. Ugye megnézitek ti is? Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu