< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 837 db, 56 oldalon
A Magyar Nemzeti Galéria felső szintjén látható kiállítás bejáratánál 18-as karika jelzi, hogy csak nagykorúaknak ajánlott. Nem véletlenül: Rops munkái szinte minden, a művészettörténet erotikus/pornográf alkotásait felvonultató könyvben szerepelnek. DÉKEI KRISZTA ÍRÁSA.
2010. június 30-a óta visszatérő téma a médiában a Bécsi utcába tervezett Új Városközpont körüli vita. Az építészeti sajtó többnyire elítélően vélekedik, a fejlesztő és az V. kerületi Önkormányzat csodát ígér. ZÖLDI ANNA ELEMZÉSE.
Mostanság sok helyen lehetett olvasni arról, hogy Havadtőy Sámuel, azaz Sam Havadtoy szerint mit is látunk a képein. Kissé egyszerűsítve: kipöttyözött emlékeket. ALFÖLDI RÓBERT ÍRÁSA.
A Deák Erika Galéria eldugott, becsöngetős lakásgalériából impozáns belvárosi kiállítóhellyé nőtte ki magát. Az új terem október 21-én nyitotta meg kapuit trendi helyen, a szintén trendi Tom Fabritius képeivel. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Az Új Színház épülete tavaly múlt száz éves. A jubileum alkalmából feldolgozták és igényes kötetbe szerkesztették a hely építészeti és színháztörténeti múltját. IBOS ÉVA KRITIKÁJA.
A +műhely alkotócsoport alkalmilag verbuválódó fotósközösség, akik évente egy, közös tematika köré szerveződő kiállítással örvendeztetik meg a nagyérdeműt. A fotóhónap alkalmából újra összeállt egy impozáns névsor Az őstojástól a fekete lyukig című tárlat erejéig. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Legendás divatfotós – eddig ennyit tudtunk róla, most pedig a sajtó jóvoltából azt is, hogy alacsony és nem túl jó természetű. Mit tesz ehhez hozzá a LUMU Munkácsi retrospektívje? IBOS ÉVA KRITIKÁJA.
A Magyar Fotóművészek Szövetsége által kétévente megrendezésre kerülő fesztivál a kiállításokban amúgy sem szegény őszi hónap program-kavalkádjában ad okot a fejtörésre: hova is vegyük utunkat, ha képekre éhes a szemünk. Több esemény is az építészeti fotó műfaját hozza testközelbe. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
Locsogni, fecsegni gyűltek össze Budapest építészet és design iránt érdeklődő kreatívjai a Skála Metro tetőterasszal vonzóvá tett betonbunkerében. A négyemeletnyi lépcső megmászása után a magasban elhangzott progresszív gondolatok minden földlakó számára aktuálisak. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
"A világörökség megőrzése nem jelent naftalinban tocsogást" - jelentette ki Jean-Jacques Aillagon, a versailles-i kastély igazgatója két évvel ezelőtt, a Jeff Koons-kiállítását ért támadasokra válaszul. VERESS GYÖNGYI ÍRÁSA.
A könnyednek hangzó cím nem egyetlen alkotót takar, hanem egy monarchiabeli, ma is létező családi lakberendező céget, amelyik tökéletesen kivitelezett, neostílusú bútorokkal alapozta meg tekintélyét. IBOS ÉVA ÍRÁSA.
Ha van legóból fülbevaló, bakelitlemezből gyümölcsöstál és biztonsági övből táska, miért is ne lehetne logikai játékból falikép? Saxon Szász János saját fejlesztésű kombinatorikai játékával gondolta újra a konstruktivista festészetet és a végtelent. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Ahogy egyes írók esetében beszélhetünk jellegzetes nyelvezetről, zeneszerzőknél tipikusnak tekinthető komponálási módról, úgy a legtöbb kortárs képzőművész is kialakít egy olyan egyéni kézjegyet, amely alapján könnyen megnevezhetjük az adott mű alkotóját. DÉKEI KRISZTA ÍRÁSA.
Velencében a magyar installációk általában elvesztek az amúgy is nehezen emészthető mennyiségű információ özönében, ha épp nem fulladtak csúfos kudarcba. Idén megtört a jég: sok száz bejegyzés bizonyítja a magyar pavilon vendégkönyvében a látogatók lelkesedését. ZÖLDI ANNA BESZÁMOLÓJA, 2. RÉSZ.
A kétévente megrendezésre kerülő világesemény 2010-es hívószava: People meet in architecture. De azt is mondhatnánk: People meet Architecture, hiszen magával az Építészettel randevúzik az, aki felkeresi a velencei Arsenale és a Giardini kiállításait. ZÖLDI ANNA BESZÁMOLÓJA, 1. RÉSZ.
< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 837 db, 56 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Október 9-én újra látható az Átriumban a Makbett című előadás. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu