< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 845 db, 57 oldalon
Nehéz a Budapest Art Fair átfogó méltatását végrehajtani. Annyit előzetesen megállapíthatunk, hogy a művészeti vásár fogalma és gyakorlata változóban van. És ez lehet nagyon jó. ZANIN ÉVA KRITIKÁJA.
Ha október végén a Champs Elysées bal oldalán, a Diadalív felé haladtunk, hosszú sátorsorba ütközhettünk: a ponyvák alatt Európa legjelentősebb galériái kínálták portékájukat. KOLOZSI LÁSZLÓ ÍRÁSA.
Ki építőkockával, ki legóval, ki babaszobával – gyerekkorunkban mindnyájan megmodellezzük a világot, amelyben élni szeretnénk. Aki felnőttként sem tud leszokni arról, hogy világokat álmodjon, azt építésznek nevezik. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
Lenyűgöző épületein kívül nem sok ismeretünk van Lajta Béláról. Enigmatikus alakjának megfejtésére mind ez idáig nem is igen akadt vállalkozó. A helyzet változott. BOGDANOV EDIT ÍRÁSA.
A londoni Hayward Gallery tetején hulahopp-karikázva fogalmazódik meg bennem, hogy a Move: Choreographing You című kiállítást kötelezővé kellene tenni tánctörténészeknek, táncosoknak, koreográfusoknak, kritikusoknak és leendő nézőknek 2-120 éves korig. Mindenkinek. JUHÁSZ DÓRA ÍRÁSA.
„Nagy téma”, gondolja még az utcán a látogató, „mely aligha férhet bele három kis terembe”. Nem is fér. Pláne akkor, ha nincs semmiféle koncepció. Vagy ha mégis, az vékony és zavaros. BÁN ZOLTÁN ANDRÁS ÍRÁSA.
Címkék: PIM
A Budapest Art Fair eddig inkább a művészeket és a galériákat hozta lázba, idén azonban a közönség fokozott érdeklődésére is számot tart a rendezvény. Rodcsenko és a szocialista fotográfia termékein okulva csemegézhetünk a kortárs alkotásokat felvonultató termekben. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Most, így utólag, azt gondolom, hogy nagy szerencsém van, hogy nem jutottam el a kiállításmegnyitóra. FORGÁCH ANDRÁS ÍRÁSA.
A Magyar Nemzeti Galéria felső szintjén látható kiállítás bejáratánál 18-as karika jelzi, hogy csak nagykorúaknak ajánlott. Nem véletlenül: Rops munkái szinte minden, a művészettörténet erotikus/pornográf alkotásait felvonultató könyvben szerepelnek. DÉKEI KRISZTA ÍRÁSA.
2010. június 30-a óta visszatérő téma a médiában a Bécsi utcába tervezett Új Városközpont körüli vita. Az építészeti sajtó többnyire elítélően vélekedik, a fejlesztő és az V. kerületi Önkormányzat csodát ígér. ZÖLDI ANNA ELEMZÉSE.
Mostanság sok helyen lehetett olvasni arról, hogy Havadtőy Sámuel, azaz Sam Havadtoy szerint mit is látunk a képein. Kissé egyszerűsítve: kipöttyözött emlékeket. ALFÖLDI RÓBERT ÍRÁSA.
A Deák Erika Galéria eldugott, becsöngetős lakásgalériából impozáns belvárosi kiállítóhellyé nőtte ki magát. Az új terem október 21-én nyitotta meg kapuit trendi helyen, a szintén trendi Tom Fabritius képeivel. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Az Új Színház épülete tavaly múlt száz éves. A jubileum alkalmából feldolgozták és igényes kötetbe szerkesztették a hely építészeti és színháztörténeti múltját. IBOS ÉVA KRITIKÁJA.
A +műhely alkotócsoport alkalmilag verbuválódó fotósközösség, akik évente egy, közös tematika köré szerveződő kiállítással örvendeztetik meg a nagyérdeműt. A fotóhónap alkalmából újra összeállt egy impozáns névsor Az őstojástól a fekete lyukig című tárlat erejéig. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Legendás divatfotós – eddig ennyit tudtunk róla, most pedig a sajtó jóvoltából azt is, hogy alacsony és nem túl jó természetű. Mit tesz ehhez hozzá a LUMU Munkácsi retrospektívje? IBOS ÉVA KRITIKÁJA.
< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 845 db, 57 oldalon

Kiemelt ajánlónk

December 1-jén a Szkénében a Bakfitty című előadást játsszák. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu