< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 798 db, 54 oldalon
Csepelen másként telik az idő: az itt lakó embereket a Gyár valaha felkarolta, majd cserbenhagyta, ezért is sajátosan kötődnek múltjukhoz. Kovalovszky Dániel Csepelen készült fotói azonban nem a lelassult idő álmosságát, hanem e zárvány büszkeségét, méltóságát ragadják meg. RÁDAI ANDREA ÍRÁSA.
A korai portrékat – ragyogó rajztudásról árulkodnak – nincs módunk összehasonlítani az „eredetivel”, ezért amikor azt mondjuk: hasonlítanak, úgy értjük, hogy egy emberre, akinek története van. Később nem a portré, hanem a történet irányába haladt Szabó Vladimir pályája. RADNÓTI SÁNDOR ÍRÁSA.
André Kertész, Kepes György, Lucien Hervé, Pécsi József és Angelo – ezek a legrangosabb nevek a Mai Manó Ház kiállításán, amely kevésbé ismert képeken keresztül és kronologikus rendben vezet végig a magyar fotográfia száznegyven éves történetén. DÉKEI KRISZTA ÍRÁSA.
A konyhaszekrény polca felől nézve, a teaedények tervezése nem tűnik túlságosan izgalmasnak. Mint ahogy a teánk sem az. IBOS ÉVA ÍRÁSA.
Megöregedtem. Arra nem gondoltam, hogy ezzel a Dózsa György út Ötvenhatosok terének keresztelt stációjánál fogok szembesülni. A 11. ARC Kiállítás óriásplakátjai és kistestvéreik azonban kíméletlenül az ARComba vágták: van a világnak olyan ARCa, amit én már hírből sem ismerek. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
Idén ősszel, harmadik alkalommal rendezték meg a Piknik Fesztivált Esztergomban. Kicsi, pörgős és vidám volt. Progresszív szín a Dunakanyar kulturális palettáján, hamisítatlan összművészeti találkozó. SISSO ÍRÁSA.
Ha férfinak születek, asztalosnak állok. Még a holt fának is megbabonáz az illata, ha pedig én lennék holt, a mennyországot buja rengetegnek tudnám elképzelni. Irigylem a három művészeti egyetem diákjait, akik egy hétig testközelből ismerkedhettek a varázslatos anyaggal. ZÖLDI ANNA BESZÁMOLÓJA.
Tényleg kell? Boldogulni csak másutt lehet? Patartics Zorán Ybl díjas pécsi építész és kezdeményezése választ remél a még mindig aktuális kérdésre: szükségszerű-e, hogy a tehetség útja a forrástól mind távolabb vezet? ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
A londoni Chamberlin, Powell és Bon tervezte Barbicanban, a város legmagasabb lakóházainak is otthont adó lakónegyedben sétálva eleve felvetődik az ember és a ház, a tér kapcsolatának kérdése. OROSZLÁN ANIKÓ ÍRÁSA.
Pár éve valaki azt mondta, hogy a munkás a kapitalizmusban el fog tűnni. Ha ez igaz, akkor Kelet-Európában nincs kapitalizmus. Ha mégis van, akkor a munkások bementek a Műcsarnokba. MÜLLNER ANDRÁS ÍRÁSA.
Kell-e emlékművet állítani annak, akinek a műveit a mai napig gyártják, és azok kaphatók például az IKEA-ban is? És ha kell, milyet? Ezek a kérdések feszülnek egymásnak azon a pécsi kiállításon, mely a Dél-Dunántúli Építész Kamara meghívásos pályázata nyomán jött létre. BOGDANOV EDIT ÍRÁSA.
Faludy György élete kicsit olyan, mintha mindent azonnal versbe szedve élt volna meg. A Petőfi Irodalmi Múzeum életrajzi kiállítása hagyja beszélni magáról a költőt verseinek és önéletírásainak adva át a teret. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Címkék: Faludy György, PIM
A végzősök vagy a nagyon fiatalok kiállításai iránt mindig teli vagyok elvárással. Mivel ők a jövő, az se nagyon viselne meg, ha nem érteném a nyelvüket. Aztán a tetthelyen el is felejtem az egészet, hiszen még csak ott tartunk, hogy kiből lesz a cserebogár. IBOS ÉVA KRITIKÁJA.
Címkék: Kogart
A köztéri kiállítás első hallásra fából vaskarika, vagy kevésbé finoman: rejtett dilettantizmus. Legalábbis ha nem köztérre, hanem zárt intézményi közegbe vagy magánfalakra szánt művekről van szó. Amolyan súlytalan „legszebb nyári élmény”, egy kávézó szomszédságában. KÜRTI EMESE KRITIKÁJA.
A szerelmes üzenetek viselése jóval régebbi szokás, mint hogy az első „Mari plusz átlőtt szív” tetkók megjelentek volna. Gera Noémi ékszerei kecses designnal ötvözik az ősi hagyományt. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 798 db, 54 oldalon

Kiemelt ajánlónk

A CAFe Budapest számos színházi és irodalmi eseményt, bemutatót kínál. Az ajánló itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu