< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 849 db, 57 oldalon
Idén ősszel négy új galéria nyitotta meg kapuit a Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között, és a hírek szerint ezzel még koránt sincs vége a lendületnek. Úgy tűnik, megindul a transzdunai galériaturizmus. FÜRTH ESZTER KRITIKÁJA.
A Paris Photo a fotós világ központjává avatta novemberben Párizst: 25 országból 105 kiállító vett részt több mint 1000 művészt felvonultatva a fotós vásáron. Az idén Közép-Európa kiemelt státussal bírt: a mi régiónké volt a főszerep Japán, Irán és az arab országok után. VERESS GYÖNGYI ÍRÁSA.
Tiszta, nyugodt, kiegyensúlyozott… fegyelmezett, feszes… lényegre törő, pontos és kidekázott, mint egy matematikai képlet vagy zenei ütem. Ilyesmik jutottak eszembe a Szépművészeti Múzeumban Lucien Hervé kiállításán. IBOS ÉVA ÍRÁSA.
A Secession-mozgalom történeti rekonstrukcióját nyújtó kiállítás érdekfeszítő kultúrtörténeti perspektívát tár elénk. Teljesíti, amit ígért: se többet, se kevesebbet. A címben feltüntetett két szereplő közül – Klimt és szecesszió – inkább az első játssza a főszerepet. BOGDANOV EDIT KRITIKÁJA.
Nehéz a Budapest Art Fair átfogó méltatását végrehajtani. Annyit előzetesen megállapíthatunk, hogy a művészeti vásár fogalma és gyakorlata változóban van. És ez lehet nagyon jó. ZANIN ÉVA KRITIKÁJA.
Ha október végén a Champs Elysées bal oldalán, a Diadalív felé haladtunk, hosszú sátorsorba ütközhettünk: a ponyvák alatt Európa legjelentősebb galériái kínálták portékájukat. KOLOZSI LÁSZLÓ ÍRÁSA.
Ki építőkockával, ki legóval, ki babaszobával – gyerekkorunkban mindnyájan megmodellezzük a világot, amelyben élni szeretnénk. Aki felnőttként sem tud leszokni arról, hogy világokat álmodjon, azt építésznek nevezik. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.
A londoni Hayward Gallery tetején hulahopp-karikázva fogalmazódik meg bennem, hogy a Move: Choreographing You című kiállítást kötelezővé kellene tenni tánctörténészeknek, táncosoknak, koreográfusoknak, kritikusoknak és leendő nézőknek 2-120 éves korig. Mindenkinek. JUHÁSZ DÓRA ÍRÁSA.
Lenyűgöző épületein kívül nem sok ismeretünk van Lajta Béláról. Enigmatikus alakjának megfejtésére mind ez idáig nem is igen akadt vállalkozó. A helyzet változott. BOGDANOV EDIT ÍRÁSA.
„Nagy téma”, gondolja még az utcán a látogató, „mely aligha férhet bele három kis terembe”. Nem is fér. Pláne akkor, ha nincs semmiféle koncepció. Vagy ha mégis, az vékony és zavaros. BÁN ZOLTÁN ANDRÁS ÍRÁSA.
Címkék: PIM
A Budapest Art Fair eddig inkább a művészeket és a galériákat hozta lázba, idén azonban a közönség fokozott érdeklődésére is számot tart a rendezvény. Rodcsenko és a szocialista fotográfia termékein okulva csemegézhetünk a kortárs alkotásokat felvonultató termekben. FÜRTH ESZTER ÍRÁSA.
Most, így utólag, azt gondolom, hogy nagy szerencsém van, hogy nem jutottam el a kiállításmegnyitóra. FORGÁCH ANDRÁS ÍRÁSA.
A Magyar Nemzeti Galéria felső szintjén látható kiállítás bejáratánál 18-as karika jelzi, hogy csak nagykorúaknak ajánlott. Nem véletlenül: Rops munkái szinte minden, a művészettörténet erotikus/pornográf alkotásait felvonultató könyvben szerepelnek. DÉKEI KRISZTA ÍRÁSA.
2010. június 30-a óta visszatérő téma a médiában a Bécsi utcába tervezett Új Városközpont körüli vita. Az építészeti sajtó többnyire elítélően vélekedik, a fejlesztő és az V. kerületi Önkormányzat csodát ígér. ZÖLDI ANNA ELEMZÉSE.
Mostanság sok helyen lehetett olvasni arról, hogy Havadtőy Sámuel, azaz Sam Havadtoy szerint mit is látunk a képein. Kissé egyszerűsítve: kipöttyözött emlékeket. ALFÖLDI RÓBERT ÍRÁSA.
< 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 >
Összes találat: 849 db, 57 oldalon

Kiemelt ajánlónk

Február 9-én az Örkény Színházban a Köd utánam című előadást játsszák. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu